lauantai 1. huhtikuuta 2017

Maalauksia näytteille

Allekirjoittanut ripustushommissa
"Äiti, mun on nyt niin hankala päättää mikä minusta tullee isona kun siekin teet niin monia kivoja asioita. Nyt tuntuu että haluaisin olla taiteilija ja kirjailija vaikka oon niin pitkään halunnu olla kauppias ja lääkäri". 

Ihana kevättalvi! Meillä on vielä metri lunta. Polttopuuta tehdään tasaista tahtia ja kohta kenttäsirkkeli tulee leikatakseen meille terassilaudat.

Kävin lapseni kanssa virittelemässä kaksi näyttelyä pystyyn. Kaksi, kun kirjaston tilat varataan niin hyvissä ajoin ja kun sain vuoron myös Apteekin taideikkunaan, en muistanut ulkoa sen sattuvan juuri huhtikuulle. Kirjastojärjestelmän muutos tosin sulkee meidän Sompion kirjaston muutamaksi viikoksi joten saan apteekin ansioista silti kokonaisen kuukauden näyttelyaikaa.

Jos räknään oikein, tämä on kymmenes näyttelyni. Lisäksi olen osallistunut kuvataideseuramme yhteisnäyttelyihin. Kuvia on nyt nähtävillä yhteensä 22. Kirjastoon vein valkoisissa muovikehyksissä olevat kuvat ja apteekkiin mattahopeisissa alumiinikehyksissä olevat. Kehykset ovat valmiskehyksiä, mutta paspartuurit olen hankkinyt taidekehystämöstä. Valmisraamit ovat sinällään kelvot, yksinkertaiset ja asiansa ajavat, mutta halpuus paistaa irvistävistä liitoksista ja naarmuista, joita tulee vaikka kuinka pakkaisi visusti. Ja tuon 'tavallisen' lasin heijastavuus vähän häiritsee.

Pidän vielä elokuussa yhden näyttelyn, ja sen jälkeen kehystytän kaiken kehystämössä. Se tietysti nostaa myyntihintaa mutta arvokas kehys on tärkeä, ja tuntuu että se tekee kuvasta teoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti